Uputstva za korisnike HBO

Da biste se što bolje pripremili za HBO termin koju ćete dobiti u našem Institutu, ljubazno Vas molimo da pažljivo pročitate sledeća UPUTSTVA:

  • Naše hiperbarične komore su potpuno sigurne i bezbjedne za korišćenje. 
  • Za korišćenje komore nije neophodno prolaziti kroz dugotrajne i mučne preglede, već je potrebno samo da korisnici budu udobno obučeni i da ne nose sa sobom oštre predmete, upaljače, ključeve kako bi se obezbijedila maksimalna sigurnost i efikasnost terapije.
  • Takođe, prije korišćenja komore potrebno je ne jesti najmanje sat i po vremena prije, izbjegavati šminku, dezoderanse i parfeme na koži, kako bi koža mogla što bolje da apsorbuje kiseonik i obezbijedi maksimalne benefite terapije.
  • Tokom kompresije, temperatura unutar komore će se povećati za nekoliko stepeni.  Stabilizovaće se kada se dostigne željeni nivo pritiska.
  • Molimo vas da pažljivo slušate i slijedite ovdje dalje instrukcije radi vaše sigurnosti.
  • Kako pritisak unutar komore raste, osjetićete da su vam uši začepljene. Da biste se oslobodili tog osjećaja, čvrsto stisnite nos, zatvorite usta i jako dunite u nos dok se uši ne prilagode i pritisak se ne izjednači. Ako je potrebno nastavite nekoliko puta pokušavati dok ne uspijete izjednačiti pritisak.
  • Efektivnost HBO tretmana takođe zavisi od vašeg ritma disanja. Koncentrišite se na to i pokušajte normalno, spontano i bez napora disati
  • Mobilni telefon se može uneti u našim komorama.
  • Naša usluga je dostupna svima koji žele da poboljšaju svoje zdravlje na prirodan način, bez ikakvih rizika i sa garantovanim rezultatima.

“HBOT je najdjelotvorniji način povećanja nivoa kiseonika u tijelu. Povećana količina kiseonika u tijelu pomaže u liječenju ozljeda, poboljšava cirkulaciju krvi i postiče regeneraciju ćelija.”

Dr. Paul G. Harch, klinički profesor na Sveučilištu Louisiana State University

“HBOT može biti koristan za širok raspon medicinskih problema, uključujući hroničnu bol, oštećenja mozga, dijabetes, infekcije i neurološke probleme.”

Dr. Philip James

“HBOT može pomoći u liječenju mnogih stanja, uključujući skoro sve izazove sa kojima se susrećemo danas”

Dr. Fred Kahn, osnivač Medicinskog centra Hiperbarika Toronto

“HBOT može biti izuzetno koristan za sportske ozljede. Povećanje protoka kiseonika i poboljšanje cirkulacije može ubrzati proces ozdravljenja.”

Dr. Jason Sonners, suosnivač HBOT centra u New Yorku

“HBOT može biti vrlo koristan u liječenju rana i opekotina. Povećana nivo kiseonika podtiče rast novog tkiva i pomaže u zacjeljivanju oštećenih područja

Dr. William Maxfield

“Hiperbarična medicina ima široku primjenu u raznim područjima medicine, a posebno je korisna u liječenju rana, oštećenja tkiva, neuroloških i autoimunih bolesti, sportskih ozljeda te hroničnih bolova. Izvrsni rezultati koji se postižu hiperbaričnom terapijom najbolje govore o njenom učinku.”

Prof. dr. sc. Dragan Ivanković, specijalist hiperbarične i podvodne medicine

“Hiperbarična medicina je izuzetno djelotvorna u liječenju hroničnih rana, poput onih kod dijabetičara ili kod dugotrajnih lezija kože. Takođe, hiperbarična terapija se koristi i u liječenju neuroloških i autoimunih bolesti.”

Prof. dr. sc. Marko Šimunović, specijalist hiperbarične i podvodne medicine i voditelj Odjela za hiperbaričnu medicinu u Klinici za traumatologiju u Zagrebu

“Hiperbarična terapija ima dokazane učinke u liječenju rana, oštećenja tkiva i opekotina, a takođe se koristi u liječenju neuroloških i autoimunih bolesti.

Prof. dr. sc. Vladimir Obradović

“Hiperbarična terapija ima izvrsne rezultate u liječenju hroničnih rana i oštećenja tkiva, te se takođe koristi u liječenju neuroloških i autoimunih bolesti. Hiperbarična terapija pomaže u ubrzanju procesa ozdravljenja i smanjenju upale u tijelu.”

Dr. sc. Zoran Radojičić

Zakažite termin

Kontaktirajte nas u vezi vašeg termina