O nama

Sigurnost i stručnost su naši glavni prioriteti u Inovativnom Institutu Dobrković! Kao licencirani stručnjaci za hiperbaričnu i podvodnu medicinu, naš tim posjeduje vrhunsko znanje i iskustvo potrebno za pružanje najkvalitetnijih tretmana.

Sa našim dvijema monoloknim komorama možemo ponuditi širok spektar tretmana koji su usmjereni na poboljšanje zdravlja i wellnessa naših klijenata. Bez obzira na to da li se radi o terapijama kiseonikom, tretmanima za rane i opekotine ili smanjenju simptoma bolesti, naš tim ima sve potrebne vještine i opremu za pružanje najbolje moguće njege.

Osim što smo stručni i pouzdani, naš tim se može pohvaliti impresivnom statistikom – do sada smo pružili velik broj tretmana, a nijedan incident nije se dogodio. To nam daje veliku samouvjerenost u našu sposobnost da vam pružimo vrhunsku uslugu.

Stoga, ako tražite sigurno i pouzdano mjesto za svoj sljedeći tretman hiperbarične ili podvodne medicine, Inovativni Institut Dobrković je pravo mjesto za vas. Pratite nas na Instagramu kako biste bili u toku s najnovijim vijestima i događanjima u našem institutu.

Kako su nastale hiperbarične komore?

Hiperbarične komore su nastale za potrebe ronioca još u 19 vijeku da bi se radila dekompresija poslje izranjanja. Zatim su ustanovljeni brojni benefiti, jer one proizvode 10 litara kiseonika u minutu, što udiśući automacki dovodi tijelo u ravnotežu tako što se oslobađa izumrlih ćelija i na njihovo mjesto se obnavljaju nove ćelije. S obzirom da tolika količini kiseonika pokreće plazmu u krvi, neki stručnjavi smatraju da koriśćenjem hiperbaričnih komora dolazi do regeneracije tijela pa čak i podmlađivanja osoba koje ih redovno koriste. Zato su Soft komore toliko tražene u svijetu, jer nemaju apsolutno ni jednu nuspojavu, a jako velik broj benefita. Ovdje su nabrojani samo neki.

Kiseonik je neophodan za odvijanje svih životnih procesa; osnovna je supstanca života. Bez hrane čovjek može da preživi 30 do 40 dana, bez vode 3 do 4 dana, a bez kiseonika samo 3 do 4 minuta!

Za sada u Crnoj Gori ne postoje iste jednomjesne komore koje su pristupačnije za širu upotrebu, pogotovo za vrijeme Covid-a.

Zakažite termin

Kontaktirajte nas u vezi vašeg termina