Detoksikacija je postala vrlo popularna tema u posljednjih nekoliko godina, jer sve više ljudi postaje svjesno štetnih utjecaja okoline na njihovo zdravlje. Toksini su svuda oko nas – u hrani, vodi, vazduhu i hemikalijama koje se koriste u proizvodima koje svakodnevno koristimo. Detoksikacija može biti vrlo korisna kako bismo se riješili nakupljenih toksina i očistili svoje tijelo.

Jedna od metoda detoksikacije koja je postala popularna u posljednje vrijeme je korištenje hiperbarične komore sa kiseonikom. Ova terapija koristi kiseonik pod povećanim pritiskom kako bi se povećala količina kiseonika u tijelu i pokrenuo proces detoksikacije.

Kako to radi?

Hiperbarična komora je posebna vrsta uređaja koja pod pritiskom većim od atmosferskog distribuira kiseonik. Kada uđete u komoru, kiseonik se pumpa u kapsulu pod povećanim pritiskom, što znači da će vaše tijelo dobiti puno više kiseonika nego obično. Kiseonik će se apsorbovati u vaše tijelo, poboljšavajući cirkulaciju krvi, povećavajući protok kiseonika u tkivima i postičući procese detoksikacije u tijelu.

Benefiti

Postoji nekoliko prednosti korištenja hiperbarične komore sa kiseonikom za detoksikaciju. Evo nekih od najvažnijih:

Poboljšava cirkulaciju krvi – kiseonik pomaže u poboljšanju protoka krvi u tijelu, što znači da će vaše ćelije dobiti više kiseonika i hranjivih tvari.

Povećava količinu kiseonika u tijelu – kiseonik koji se apsorbuje u tijelo pomaže u poboljšanju protoka kiseonika u tkivima, što može poboljšati funkciju organa i tkiva.

Pomaže u detoksikaciji tijela – kiseonik pomaže u uklanjanju toksina iz tijela, poboljšavajući procese detoksikacije u tijelu.

Pomaže u oporavku nakon operacije – kiseonik može pomoći u bržem oporavku nakon operacije, jer pomaže u obnovi ćelija i tkiva.

Pomaže u liječenju rana – kiseonik pomaže u ubrzavanju procesa zacjelivanja rana, poboljšavajući protok krvi i povećavaju cirkulaciju.

Povezani članci